ترفند های یادگیری زبان روسی

ترفند یادگیری روسی : نکات جادویی که نمی دانستید

برای یادگیری زبان جدیدی مثل روسی تنها به کلاس ها و خواندن چند کتاب آموزشی نباید اتکا کنید. زمانی یک زبان جدید را می‌توانید خوب یاد بگیرید که ترفند یادگیری روسی را هم بدانید. ترفند هایی که بدون آن ها مسیر آموختن کسل کننده و طولانی خواهد بود.

روسی نه تنها زبان کشور پر جمعیت روسیه بلکه پایه زبان سرزمین های همسایه آن هم هست. در برخی این کشور ها مانند اوکراین مردم به هر دو زبان روسی و اوکراینی سخن می‌گویند.

کارهای بازرگانی، ادامه تحصیل در دانشگاهی مانند پتر کبیر و گردشگری دلایل خوبی و البته انگیزه بخش برای یادگیری این زبان است. شاید فکر کنید با زبانی سخت، با الفبا غریبه طرف هستید.

اما واقعیت اینست که این زبان چالش های خاص خودش را دارد. ولی در نقطه شروع که قرار بگیرید به همان اندازه سخت جلوه خواهد کرد که زبان انگلیسی سخت می‌نماید. حتی برخی معتقدند دستور زبان روسی آسانتر از انگلیسی است.

پس پیش از اینکه بترسید و بخواهید از تلاش دست بکشید ترفند یادگیری روسی را که در این مقاله زبان نگار جمع آوری کرده‌ایم مطالعه کنید.

با زبان روسی دوست شو

پیش از هر آموزشی اول باید این زبان غریبه را بشناسید تا برای شروع آموزش نگران و بی‌رقبت نباشید.

نخستین چیزی که باید درباره زبان روسی بدانید الفبای روسی یا سیریلیک است. زمانی که الفبا را بدانید به راحتی با تلفظ ها هم آشنا خواهید شد. الفبای این زبان تنها 33 حرف دارد.

اگر قرار باشد مزیتی برای زبان روسی نسبت به انگلیسی نام برد، نداشتن حروف تعریفی مانند an و The است.

شاید در ظاهر الفبای روسی خیلی غریبه باشند اما به لطف زبان فارسی خواندن این حروف آنقدر ها هم سخت نیست. از طرفی تشخیص املا درست واژگان تنها به تلفظ درستشان وابسته است. پس کافیست الفبا را خوب بیاموزید.

 برای اینکه مسیر آموزش دشوار نباشد و حوصله شما سر نرود این 10 ترفند یادگیری روسی را همراه با کلاسی که می‌روید یا مطالعات خودآموزتان ترکیب کنید.

10 ترفند یادگیری روسی

  1. واژگان ضروری را بیاموز!

بهتر قبل از ان که یک لغتنامه در دست بگیرید و واژه ها را به ترتیب حفظ کنید، نخست واژگان ضروری را بیاموزید. به این روش زمان کوتاه‌تر، پیشرفت بیشتری در مهارت گفتاری و درک مطلب شما رخ خواهد داد.

دانستن این واژگان به شما در ساختن و مدیریت مکالمات کوتاه و روزمره کمک شایانی می‌کند. برای یادگیری این واژگان از کتاب های آموزشی استاندارد، سریال های تلویزیونی، رادیو و… مراجعه کنید.

از بهترین کتاب های آموزشی زبان روسی مجموعه کتاب های راه روسیه، زبان روسی برای مبتدیان و… را می‌توان توصیه کرد.

  1. بازیگر شو!

یک ترفند یادگیری زبان روسی تماشا سریال ها و فیلم های زبان اصلی است. یادگیری زبان به این روش سه پیش نیاز دارد:

  • اول : حتما با زیرنویس روسی فیلم را تماشا کنید.
  • دوم : یک دفترچه مخصوص این ترفند داشته باشید.
  • سوم : هر فیلم یا سریال را بیش از دو بار ببینید.

برای یادگیری بهتر، فیلم را متوقف کنید و دیالوگ بازیگران را از حفظ بگویید تا هم مهارت گفتاری شما تقویت شود و هم مهارت شنیداری شما.

تمام واژگان جدید و اصطلاحات جدید را در دفترچه‌تان بنویسید و بعدا مرور کنید. البته ویدیو های رایگان یوتیوب هم به پیشرفت شما کمک می‌کند.

  1. گسترش دایره واژگان

برای یادگیری واژگان کتاب های زیادی وجود دار؛ ولی، با بار ها معنا اصلی واژه قبلی را با واژه جدید اشتباه می‌گیرید. از طرفی بدون دانستن واژه کافی نمی‌توانید با دیگران به خوبی حرف بزنید. این بار این ترفند ها را به کار بگیرید:

  • روی کارت ها کوچک واژه های مترادف را بنویسید و پشت آن کارت متضاد ها را یا ترجمه فارسیشان را.
  • بیشتر از 3 واژه روی هر کارت یادداشت نکنید.
  • در کنار واژگان سخت و پر تکرار تصاویر مرتبط به آن را بچسبانید.
  • فلش کارت ها را به سه دسته‌ی آموخته، در حال آموزش و جدید تقسیم کنید. هر بار ترکیبی از این کارت ها را در دست بگیرید و مطالعه کنید.
  • کاربرد واژه ها را در جملات به یاد بسپارید نه این که ترجمه‌ی ان را از حفظ تکرار کنید.
  1. نرم افزار های موبایلی

حمل کتاب و فلش کارت شاید سخت باشد. ولی گوشی های همراه هوشمند آچار فرانسه زندگی ما هستند. کافیست یکی از نرم افزار های زیر را نصب کنید تا تاثیرشان را خودتان حس کنید.

  • Memrise
  • Kalinka – Russian Fast & Easy
  • آموزش تصویری : Learn Russian vocabulary with pictures. 5000 words
  • Learn Russian – 15,000 Words
  • بهبود مهارت گفتاری : Русский язык: Орфография
  • Duolingo
  1. بنویسید

زبان روسی ویژگی خاصی دارد که شاید در زبان های دیگر کمتر به چشم بیاید. ترفند یادگیری زبان روسی نوشتن آن است. هر واژه جدید را چند بار از رو بنویسید تا ملکه ذهن شما شود.

اصلا یکی ارز مهارت های چهارگانه، مهارت نوشتاری است. در این مهارت علاوه بر دانش درک مطلب، دستور زبان و گستره واژگان زبان آموز، املا او هم مورد سنجش قرار می‌گیرد.

برای آن که این تمرین کسل کننده نباشد این ترفند ها را به کار ببرید:

  • دفترچه خاطرات روسی خود را بنویسید.
  • فهرست خرید یا برنامه کار های روزانه‌تان را به روسی بنویسید.
  • در گروه های واتساپی یا تلگرامی به زبان روسی چت کنید.
  • متن پست هایتان را به روسی وارد کنید.
  • زبان گوشی همراهتان را ب روسی تغییر دهید تا چشم شما به شکل واژه های روسی عادت کند.
مطلب مرتبط: برای یادگیری مهارت های زبان روسی می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
  1. جاسوسی کن

جاسوس متن هایی که می‌خوانید باشید. مانند یک جاسوس برای هر متنی یک گزارش و خلاصه تهیه کنید. هر بند و پاراگرافی را که خواندید به کمک واژگان جدیدی که یاد گرفتید یا مترادف هایی که می‌دانید در کنارش در 2 خط هم که شده خلاصه کنید.

این خلاصه نویسی هم به مهارت نوشتاری و هم به بهبود مهارت خواندن و درک مطلب شما شما کمک می‌کند. توصیه می‌کنیم، دستور زبان هایی مانند تغییر زمان فعل یا مجهول کردن را هم در این خلاصه ها به کار بگیرید.

با ترفندهای جادویی زبان نگار، یادگیری زبان روسی به یک ماجراجویی لذت‌بخش تبدیل می‌شود.
  1. برنامه داشته باش

مطالعه بدون تمرین و تکرار بی‌فایده است. هر روز هم که نمی‌توان از صفحه اول کتاب خواندن را از نو شروع کرد. این ترفند یادگیری روسی زمانبندب خواندن است.

  • بین 24 ساعت تا 3 روز اول خواندن درس ان را دوباره از اول بخوانید.
  • 7 روز بعد دوباره ولی این بار با تمرین همان درس را بخوانید.
  • 30 تا 40 روز پس از نخستین مطالعه، از نو درس را بخوانید و یک آزمون مبحثی بدهید.
  • بخش های مشکل درس را علامت بزنید و در دفعات نزدیکتر مانند 15 روز همان بخش خاص را مطالعه کنید.
  1. با من حرف بزن

هیچ ترفندی جای یک هم صحبت روس را نمی‌گیرد. این بار باید از شبکه های اجتماعی تشکر ویژه کرد. در این شبکه ها به دنبال دوستان روس بگردید  و با آن ها به زبان روسی مکالمه کنید.

شاید نگران لهجه‌تان یا اشتباه هایی که ممکن است باشید. ولی هیچ کس از اول دانشمند به دنیا نیامده است. پس از هر اشتباه آن را به خاطر بسپارید و سریع به دنبال رفع آن بروید.

  1. با صدای بلند بخوان

یک ترفند یادگیری زبان روسی با صدای بلند خواندن اما شمرده و با فکر است. حتی اگر اشتباه بخوانید یا لهجه عجیبی داشته باشید اصلا مهم نیست.  بلند خواندن به شما کمک می‌کند که زودتر به زبان روسی صحبت کنید.

برای خواندن مجلات، روزنامه ها، متن موسیقی های روسی و… را انتخاب کنید. شاید یک مشکل سر راه شما باشد؛ آن هم ندانستن معنا همه واژگان است. ولی با این ترفند زبان و ذهن شما، زبان روسی را مانند زبان مادری می‌خواهند به یاد بسپارند.

همین ترفند یادگیری روسی پس از مدت کوتاهی که از مطالعه بگذرد، می‌توانید سریعتر و آسانتر جمله‌ای که می‌خواهید را بسازید و واژه ها را انتخاب کنید. از طرفی به گسترش دایره لغت شما هم کمک خواهد شد.

  1. ساکن روسیه شو

برای این که مانند یکی از ساکنین روسیه باشید حتما نباید به آنجا مهاجرت کنید. کافیست مانند هر ملتی ضرب المثل ها و اصطلاحات روزمره ان ها را هم بدانید و در گفت و گو هایتان استفاده کنید.

تعدادی از این جملات کاربردی عبارتند از:

  • В здоровом теле здоровый дух : عقل سالم در بدن سالم.
  • один за всех , все за одного : یکی برای همه، همه برای یکی.
  • Верный друг лучше сотни слуг : دوست قابل اعتماد بهتر از صد نوکر است.
  • ивы бу́дем – не помрём : پایان شب سیه سپید است.

جمع بندی

یادگیری زبان روسی، به ویژه برای کسانی که زبان مادری‌شان فارسی است، می‌تواند چالش‌های خاص خود را داشته باشد. اما با استفاده از ترفندهایی که در این مقاله ارائه شده، می‌توان این مسیر را جذاب‌تر و موثرتر طی کرد. از یادگیری الفبای سیریلیک و واژگان ضروری تا استفاده از نرم‌افزارهای موبایلی و تماشای فیلم‌ها و سریال‌های زبان اصلی، هر کدام از این ترفندها به شما کمک می‌کند تا به صورت کاربردی و سریع‌تر این زبان را فرا بگیرید. تمرین مداوم، نوشتن، و مکالمه با افراد بومی نیز از جمله نکاتی است که نباید فراموش کنید. با پیروی از این نکات، می‌توانید به مهارت‌های زبانی خود اعتماد بیشتری پیدا کنید و از یادگیری این زبان زیبا لذت ببرید.

با استفاده از فلش‌کارت‌ها، تکرار روزانه و تمرین با واژگان کلیدی در موقعیت‌های مختلف می‌توانید دایره لغات خود را افزایش دهید.

بله، تماشای فیلم‌ها با زیرنویس روسی باعث بهبود مهارت شنیداری و تلفظ شما می‌شود.

تمرین مکالمه روزانه، حتی برای چند دقیقه، می‌تواند به تسلط سریع‌تر شما کمک کند.

بله، دنبال کردن صفحات و کانال‌های روسی‌زبان در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به شما در یادگیری اصطلاحات و مکالمات رایج کمک کند.

با نوشتن روزانه، مثلاً یادداشت روزانه یا جملات ساده، می‌توانید مهارت نوشتن خود را بهبود دهید.